Mintys apie žinias ir knygas

Geriau žinoti nedaug išties gera ir reikalinga nei labai daug vidutiniška ir nereikalinga.

Koks didelis turtas gali būti nedidelėje rinktinėje bibliotekoje! Iš visų civilizuotų pasaulio šalių per tūkstantį metų atrinktų išmintingiausių ir verčiausių žmonių bendruomenė pateikė mums savo mokslo bei išminties rezultatus. Patys žmonės nepasiekiami, jie, galimas daiktas, būtų nekantrūs, jeigu sutrikdytume jų vienatvę ir nutrauktume užsiėmimus, gali būti, kad visuomeninės sąlygos neleistų bendrauti su jais, bet mintis, kurios jie neatskleidė netgi geriausiems savo draugams, užrašyta čia aiškiais žodžiais mums, pašaliniams kito amžiaus žmonėms. Taip, mes skolingi geroms knygoms už svarbiausias dvasines mūsų gyvenimo geradarystes.

Ralfas Voldas Emersonas

Per daug knygų blaško protą. Todėl skaityk tik tas, kurios neginčijamai pripažintos geromis. Jeigu kada nors kils noras laikinai pereiti prie kitokių kūrinių, niekada nepamiršk grįžti prie pirmųjų.

Lucijus Anėjus Seneka

Iš pradžių skaitykite tik geriausias knygas, nes visų įveikti nespėsite.

Henris Deividas Toro

Skirtumas tarp tikrų fizinių ir proto nuodų yra tas, kad dauguma fizinių nuodų būna bjauraus skonio, o proto nuodai laikraščių ir kvailų knygų pavidalo, deja, dažnai būna patrauklūs.

laikrastis

Parašykite komentarą